Ik wil mijn huis verkopen

UW HUIS VERKOPEN

U wilt uw huis verkopen. Een spannende periode, waarin veel vragen ontstaan.
Welke prijs moet ik vragen? Hoe lang duurt het voordat het op ‘de markt’ is? Komt het huis alleen op Funda? Wie krijgen het allemaal te zien? Hoe gaat dat met bezichtigingen?

Het verkopen van een huis lijkt in principe niet moeilijk. Vraag en aanbod worden op basis van een prijs bij elkaar gebracht. En juist daarin schuilt de moeilijkheid. Wat is de juiste prijs? En hoe breng je vraag en aanbod zo bij elkaar dat de beste prijs wordt gerealiseerd?

Wat is de waarde van mijn woning?

Uw huis is in veel gevallen ook uw ‘thuis’. U ziet meer dan alleen de stenen. U ervaart ook de herinneringen en de bijbehorende emoties bij het huis, de fijne sfeer in de straat en de leuke buren. Dat maakt het huis voor u waardevol.
Kopers hebben die emotie (nog) niet en zullen uw huis vergelijken met andere huizen die op dat moment op de markt zijn. Ook buiten uw straat of buurt. Hoe weet je dan welke prijs je moet vragen? En hoe vertel je je doelgroep dat jouw huis meer is dan alleen de stenen?

Hoe snel is mijn huis verkocht
Hoe snel uw huis verkocht is hangt af van de mate waarin wordt aangesloten op de markt. Dat wil zeggen: de vraagprijs staat in verhouding tot hetgeen wordt aangeboden en er is voldoende vraag. Courantheid en verkoopbaarheid spelen een belangrijke rol. Het huis voorbereiden voor de verkoop betekent dat het eruit moet zien alsof de koper er zo in kan. Het is een klus om uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Wat pak je wel aan en wat niet? Heeft bijvoorbeeld het vernieuwen van een keuken of badkamer nog zin?

De verkoopmakelaar, uw belangenbehartiger
Een verkoopmakelaar maakt de markt inzichtelijk, zodat duidelijk wordt welke verkoopprijs u mag verwachten en wat de doelgroep is. Op basis hiervan geeft hij advies over een goede vraagprijs.
De prijs is met name afhankelijk van de plek. Daarnaast spelen de grootte, staat van onderhoud, ligging van de tuin, aanbod van soortgelijke huizen in de buurt, etc. een rol.
Voor het bepalen van de verkoopbaarheid maken wij o.a. gebruik van de Woningmarktscan. Verkoopbaarheid is afhankelijk van het type huis (bijvoorbeeld tussenwoningen verkopen makkelijker dan vrijstaande villa’s), de mate van onderhoud, afwerking, presentatie, locatie, etc. De woningmarktscan geeft de verhouding aan tussen vraag en aanbod van UW huis. U start de verkoop zo met een realistische kijk op de markt.

Bovenal is de verkoopmakelaar degene die UW belangen behartigt in het gehele traject en aan UW kant staat; Zijn/haar doel is potentiële kopers te interesseren voor uw huis en de best mogelijke prijs te realiseren.

U kunt hier eenvoudig een Vrijblijvende Waardebepaling aanvragen! Tijdens dit eerste (vrijblijvende) kennismakingsgesprek krijgt u van ons ook nog eens allerlei andere handige tips. We vertellen u graag hoe wij de verkoop van uw huis aanpakken en hoe wij denken voor u het beste resultaat te behalen. We beantwoorden ook graag eventuele andere vragen die u heeft, zoals:

– Ik wil verkopen maar ook kopen; hoe doe ik dat?
– Hoe voorkom ik hierbij het risico op dubbele woonlasten? Of het risico dat ik zonder huis zit?
– Hoe zit het met verborgen gebreken? Kan de koper van mijn huis me tot in lengte van dagen aansprakelijk stellen?
– Wat moet ik als verkoper allemaal vertellen? En wat niet?
– Wat is de meldingsplicht van de verkoper precies? En de onderzoeksplicht van de koper?
– Wij gaan uit elkaar; kan 1 van ons in het huis blijven?
– Het huis dat verkocht moet worden is een erfenis; hoe regelen we nu alle informatie aan de koper? Wij kennen het huis zelf eigenlijk niet zo goed…
– Hoe zit dat met onderhandelen? Als ik een bod accepteer, zit ik er dan aan vast? Wat is het “Haarlemse systeem” en het “Amsterdamse”?
– Wanneer kan ik me terugtrekken uit een onderhandeling?
– Is een mondelinge overeenkomst geldig?
– Etc, etc.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen, bel ons even of klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

LAM makelaars, sterk door service.

Jan-Willem Muller

Register Makelaar
Register Taxateur

Contact via
Mail Jan-Willem

Ronald Bruschke

K-RMT Makelaar
.

Contact via
Mail Ronald

Jeanine van der Sanden

Register Makelaar
Register Taxateur

Contact via
Mail Jeanine

Christa Schermerhorn

K-RMT Makelaar

Contact via
Mail Jan-Willem

Site by Branding New