Huis kopen – Aankoopmakelaar

EEN HUIS KOPEN; WAT MOET U WETEN EN HOE PAKT U HET AAN?

Als u een huis wilt gaan kopen dan kunt u dat op 3 manieren aanpakken:

 • Alles zelf doen
 • Nadat u een huis heeft gevonden een begeleidende makelaar inschakelen
 • Doorlopende aankoopbegeleiding

TIPDoe vooraf goed onderzoek naar uw financiële mogelijkheden, houd er rekening mee dat deze inmiddels per kwartaal kunnen wijzigen!


Belangenbehartiger

De verkopend makelaar treedt op voor de verkoper en behartigt diens belangen. Hij zal u met alle egards behandelen en informeren, maar is niet degene die zich met uw belang bezig houdt. De verkoper heeft een meldingsplicht, waarbij hij alles dient te melden dat voor een DESKUNDIGE niet zichtbaar is. De onderzoeksplicht van de koper gaat derhalve best ver; er wordt van u als koper verwacht dat u zelf deskundig bent of een deskundige inschakelt.

VOORBEELD: optrekkend vocht dat door het behang heen zichtbaar is, hoeft door een verkoper niet te worden gemeld. Er wordt van u als koper verwacht dat u zelf het gebrek opmerkt en ook de consequenties ervan kunt overzien.

OF: er is een verbouwing gedaan waarvoor een bouwvergunning nodig is. Het archief van de gemeente is openbaar en u kunt deze informatie als koper zelf raadplegen. De verkoper heeft dan geen verplichting om u hierover te informeren, tenzij u hier expliciet naar vraagt. Als hij het niet weet, moet u het alsnog zelf uitzoeken. In elk geval is het uw eigen verantwoordelijkheid.

WAAROM KIEZEN VOOR ONS ALS MAKELAAR IN HAARLEM?

Onze makelaars, Ronald Bruschke en Jan Willem, werken alle twee al meer dan 40 jaar voor het kantoor en vormen een sterk, deskundig en flexibel team. Zij kennen de markt, weten wat er op de Haarlemse woningmarkt te koop is en kunnen snel en daadkrachtig handelen.

Jan-Willem Muller

Register Makelaar
Register Taxateur

Contact via
Mail Jan-Willem

Ronald Bruschke

K-RMT Makelaar
.

Contact via
Mail Ronald

Jeanine van der Sanden

Register Makelaar
Register Taxateur

Contact via
Mail Jeanine

Christa Schermerhorn

K-RMT Makelaar

Contact via
Mail Jan-Willem

 

Koper staat centraal

Het voordeel van het inschakelen van een aankoopmakelaar is ten eerste dat u een eigen adviseur bij u heeft die u op alle relevante vlakken informeert en bijstaat (o.a. bouwkundig, juridisch, waardetechnisch, onderhandelingen, controle koopakte etc.). Maar bovenal is deze persoon degene die kopers en huizen met elkaar weet te matchen. In een oriënterend gesprek probeert hij/zij uw woonwensen duidelijk te krijgen, u als persoon te leren kennen en kan daarna vrij nauwkeurig aangeven waar de huizen staan die passen bij uw wensen en budget. De persoon staat hierbij centraal en niet het aanbod dat toevallig op de markt is.


TOEGEVOEGDE WAARDE AANKOOPMAKELAAR

Bij het kopen van een huis komen een hoop zaken kijken zoals;

 • Het selecteren van het juiste en nieuwste aanbod maar ook actief zoeken naar geschikte huizen.
 • Informatie over de woonomgeving, parkeerbeleid, bestemmingsplannen.
 • Bekijken van de bouwkundige staat en eventuele gebreken.
 • Inzicht in prijs en courantheid van het huis.
 • Onderzoeken naar erfpachtvoorwaarden, bouwvergunningen, bewijs van eigendom e.d.
 • Prijsonderhandelingen.
 • Controle koopakte.
 • Bewaking van de termijn voor ondertekening, financiering, ontbindende voorwaarden e.d.
 • Begeleiding van notaris en taxateur.
 • Controle akte van levering.
 • Eindinspectie van het huis.


KOST EEN AANKOOPMAKELAAR GELD OF LEVERT HIJ/ZIJ GELD OP?

Een aankoopmakelaar neemt de waarde van het huis als uitgangspunt voor de onderhandeling en niet de vraagprijs. Deze laatste is immers lang niet altijd marktconform, maar vaak gebaseerd op de hoogte van de hypotheek van de verkoper. Daar heeft u als koper uiteraard geen boodschap aan. Ook kan de aankoopmakelaar een reële inschatting maken van de kosten die nog aan het pand gemaakt moeten worden om zaken te vernieuwen of verbeteren. Grote financiële risico’s worden zo uitgesloten en u weet wat u onder aan de streep kwijt zult zijn.
Door gefundeerd te onderhandelen over de prijs, over te nemen roerende zaken en voorwaarden voor oplevering, zijn wij er van overtuigd dat wij een betere totaalprijs kunnen realiseren dan u als koper zelf zou kunnen.


Bewust kiezen

Net als de keuze voor een huis is ook een eventuele samenwerking met een makelaar een belangrijke keuze. Om deze keuze goed te kunnen maken bieden wij u een Vrijblijvend Servicegesprek aan. Tijdens dit gesprek hebben wij het over uw woonwensen en de haalbaarheid hiervan, leggen wij u in detail het aankoopproces uit, geven wij aan wat wij voor u kunnen betekenen en krijgt u een aantal praktische tips. Na afloop van dit gesprek kunt u bewust een keuze maken of u wel of geen gebruik wil maken van de diensten van een aankoopmakelaar.

Heeft u interesse in een vrijblijvend servicegesprek, neem dan contact met ons op of klik hier en wij nemen contact met u op.

Site by Branding New